Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
ЗНАЊЕ ЗНА БУДУЋНОСТ 2021
ОДАБРАНИ ПОБЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ „ЗНАЊЕ ЗНА БУДУЋНОСТ 2021“


Након завршетка периода пријављивања за овогодишњи програм подршке образовању младих „Знање зна будућност 2021“ који је трајао месец дана, независна комисија наше компаније прегледала је све пристигле пријаве и донела одлуку о добитницима.
Kоначан избор победника донесен је на основу опсежне евалуације великог броја изузетно квалитетних и разноврсних пројеката који су пристигли у оквиру овогодишњег програма, за који је издвојен највећи фонд до сада од чак 20.000.000 динара, а одабрано је рекордних 105 интерних и 47 екстерних пројеката којима ће средства бити донирана у наредном периоду. Половина средстава намењена је екстерним учесницима програма, док је преосталих 10.000.000 динара намењено деци запослених у нашој компанији.
Овом приликом желимо да честитамо победницима и да се захвалимо свим удружењима, организацијама и институцијама које су учествовале, као и да са великим задовољством најавимо почетак реализација победничких пројеката.
Списак свих добитника донација у оквиру програма „Знање зна будућност 2021“ можете погледати у наставку.
 
РБР Назив институције Место Назив пројекта Опис пројекта/циљ
1 Спортско удружење "Спартанци 026" Смедеревска Паланка Набавка опреме Потребна спортска опрема у виду фокусера, гума, рукавица, тегова, медицинки, подних мердевина, чуњева и кимона. Због бољих резултата на такмичењима као што су Државна и Балканска првенста, наопходно је да имају предвиђене спортске реквизите.
2 Уметничка школа Ниш 3Д штампа ученичких радова Набавка 3Д штампача који би ученицима помогао да помоћу 3Д софтвера виде предмет креиран на дигитални начин (који већ постоји у стварности или је у процесу пројектовања). Ову школу похађају и ученици са инвалидитетом, па би им штампач био од велике помоћи. Ради се о најстаријој српској уметничкој школи.
3 Атлетски клуб "Јасеница" Смедеревска Паланка Растимо здраво Обезбеђивање спортских помагала и реквизита намењених побољшању услова за тренинг деце - струњача за скок у вис, сунђерастих струњача, лопти медицинки, вортекса, чуњева, кугли...
4 "Руднички видици"  Горњи Милановац Кад се руке сложе, све се може Донација материјалних средстава потребних за реализацију креативних радионица са децом школског узраста у циљу очувања традиције ручних радова и старих заната. Пројекат подразумева коришћење савремене рачунарске технологије помоћу којих ће се израђивати предмети традиционалне примењене уметности. Општи циљ је развој аматерског стваралаштва у ликовној и примењеној уметности, афирмација уметника аматера и стварање базе за привлачење младих стваралаца.
5 Техничка школа Ћуприја Опремање кабинета за информатику и техничко цртање Обнављање рачунарске опреме кабинета за рачунарство и информатику. Набавка пројектора, 15 ученичких и једног наставничког рачунара омогућиће да ученици на адекватан начин стекну знања и вештине из стручних предмета.
6 Народна библиотека Пожега Стаза здравља и знања Пројектом "Стаза здравља и знања" желе да суграђанима понуде иновативну услугу, првенствено за најмлађе. Постављањем фиксираних сталака у парку који се налази у близини реке, биће погодан за боравак породица у њему и садржајно ће обогатити културну понуду за најмлађе, али и пружити прилику да одрасли уче децу здравом стилу живота и очувању природе.
7 Удружење за помоћ и унапређење положаја деце и младих са посебним потребама "Осмех на длану" Крушевац Могу бити кројач Циљ пројекта је укључивање младих са сметњама у развоју у друштвени живот, повећање учешћа и доприноса особа са инвалидитетом друштву и подршка самосталном животу кроз организацију обука за кројење уз коришћење нових савремених машина. 
8 Економско-трговинска школа  Краљево Кабинет ШКОЛСКЕ ПРОДАВНИЦЕ Опремање специјализованог кабинета у сврху побољшања квалитета наставе применом савремених метода и средстава. У специјализованим учионицама оствариваће се настава једног или више стручних предмета чији садржаји захтевају употребу апарата, инструмената, уређаја и других посебних наставних средстава. Набавка 3Д штампача, касе-пулта, полица за хлеб, пластифицираног радног стола, рачунара с мониторима.
9 Економска школа Чачак Наша ЕКО учионица Средства за завршетак учионице на отвореном која ће омогућити одржавање наставе у природи. Реализација наставних и ваннаставних активности у природи допринеће ученицима, школи и широј заједници.
10 Хемијско-технолошка школа Крушевац Збирка експоната ХТШ Збирка експоната ХТШ је посвећена очувању наставних средстава од којих нека датирају од 1962. год. Циљ пројекта је да наставна учила, лабораторијско посуђе и стручну литературу из хемије сачувају од заборава и представе научна достигнућа у прошлости и значај истих. Снимањем видео спотова са ученицима у главним улогама, учешће Крушевачког позоришта и локалне ТВ станице биће представљена историја школе, експонати, образовање, развијање привржености према свом народу и разумевања према другим народима.
11 ОШ "Милан Мијалковић" Јагодина Наша школа уз ДИС је боља Набавка нових клупа и столица за реновирање учионица за ђаке прваке.
12 ОШ "Јован Јовановић Змај" Смедерево Опремање школе средствима за реализацију школских приредби и свечаности Донирање средстава за реализацију школских приредби и свечаности ради куповине 60 столица које би се користиле и у трпезарији и за школске свечаности, дигиталног клавира, озвучења, микрофона и сталака. Циљ пројекта је креирање простора који ће окупљати ученике и родитеље, као и ширу заједницу кроз различите драмске и музичке догађаје.
13 Техничка школа "Милева Марић Ајнштајн" Нови Сад ДИС и ти у будућности? Где си у будућности? Набавка машине за вез ученицима текстилне школе у циљу квалитетне практичне наставе, стицања знања која ће им служити након завршетка школе и развијања предузетничког духа са фокусом на женско предузетништво. 
14 ОШ "Херој Иван Мукер" Смедеревска Паланка Кабинет радозналости Реновирање застарелог кабинета за биологију у "Кабинет радозналости" који ће подстицати младе на учење и истраживање. Набавка клупа, столица, беле магнетне табле, застакљеног ормана и полица, микроскопа са лед лампама, микроскопа са камером, модела човековог скелета и сета микропрепарата.
15 Музичка школа "Коста Манојловић" Смедерево Концертна виолина Куповина прве концертне виолине за МШ у Смедереву намењена ученицима основне и средње школе који немају средства да је приуште. На овај начин би се остварио циљ да сва деца буду у што равноправнијем положају. 
16 "Prestige Mia" Крагујевац Српска култура и уметност Финансирање котизација и организација одлазака, боравка и повратка са такмичења. Пројекат је од националног значаја и има за циљ представљање Србије и младих перспективних уметника на најзначајнијим сценама широм Европе и света. 
17 Удружење професора Србије Крушевац Припрема, организација и реализација међународног такмичења из информатичке и рачунарске писмености "ДАБАР" Међународна организација ДАБАР  би реализацијом пројекта створила услове за интензивну сарадњу и размену најбољих искустава у настави информатике и рачунарства са колегама из целог света и покретање нових заједничких пројеката.
18 Машинско-саобраћајна школа Чачак Адаптација и опремање кабинета за информационе технологије у Машинско-саобрачајној школи Адаптацијом, уређењем и опремањем кабинета, набавком и применом савремених наставних средстава створиће се услови за реализацију часова редовне наставе, вежби, практичне и блок наставе у складу са нормативима и препорученим условима. Реконструкцијом и адаптацијом простора створиће се подстицајна средина за рад и учење.
19 ОШ "Свети ђакон Авакум" Трнава/Чачак Модернизација опреме у дигиталној учионици Комплетно опремање дигиталне учионице новом опремом допринеће решавању проблема са извођењем наставе. Пројекат има за циљ побољшање услова образовања и омогућавање ученицима несметано развијање и напредак.
20 ОШ "Петар Петровић Његош"  Зрењанин У лепшем амбијенту лакше се учи Пројекат има за циљ реновирање старог и оштећеног радног простора који ће га учинити бољим, лепшим и функционалнијим, али и безбеднијим за све, што подразумева постављање пода и светла у кабинету, набавку школског намештаја, магнетних табли и геометријског прибора. Општи циљ је стварање квалитетније средине за учење и одрастање.
21 Савез слепих Србије Београд Ближи знању Пројекат обухвата 10 градова широм Србије и циљ му је побошљање услова рада младих слепих и слабовидих особа током школовања и унапређење њиховог личног и друштвеног положаја и активног учествовања у свим токовима живота. Пројекат се тиче набавке уџбеника и неопходне стручне литературе у доступним форматима, као и квалитетних помагала за образовање - специјализованих уџбеника, диктафона, брајеве машине, рељефне карте, говорног софтвера, како би се лакше пратила настава. 
22 Академија техничко-васпитачких струковних студија Ниш Лабораторије напредних технологија у циљу побољшавања услова образовања студената Набавком 3Д штампача и аквизиционог уређаја, значајно ће се побољшати услови рада у наставно-истраживачким лабораторијама, при чему ће студенти добити прилику да стекну и примене усвојена знања и вештине на реалним пројектима. 
23 Гимназија  Велика Плана Опремање кабинета хемије    Планирано увођење специјализованог одељења за хемију и биологију уз нову опрему за реализацију наставе из наведених предмета мотивисаће ученике да кроз различите едукативне садржаје на лакши, бржи и ефикаснији начин приступе учењу хемије.
24 ОШ "Мићо Матовић" Катићи/Ивањица Реновирање свечане сале Пројекат реновирања просторије предвиђене за усавршавање знања из језика и књижевности, као и одржавања драмске секције и такмичења драмских секција ивањичких сеоских школа. Поред ученика и њихових наставника, планирано је да се у овој просторији угосте писци за децу и локални глумци. Поменуте активности помогле би подизању угледа и квалитета рада школе и афирмацији ученика и наставника.
25 Ученичи парламент ТУШ "Тоза Драговић" Крагујевац Спремимо с љубављу, поделимо с љубављу! Помоћ у набавци намирница за припремање јела. Ученичка пракса и вежбе са стручњацима би се вршили по програму Министарства просвете, а оброке би делили ученицима школе. Ученици који спремају храну ће се на тај начин обучавати за свој будући посао, док би ученици који су у лошој материјалној ситуацији, ученици са Дауновим синдромом, ученици националних мањина, ученици који су у хранитељским породицама и колективним смештајима, добијали бесплатне оброке. На овај начин пројекат функционише двојако - као помоћ школи која не може да финансира куповину намирница за практичну вежбу и помоћ у виду оброка ученицима којима је он потребан.
26 КУД "Обилић" Крњево Припрема нове дечије фолклорне кореографије Циљ пројекта је промоција традиционалних фолклорних плесова међу децом. Фолклор чини да деца буду физички активна, развијају моторику и уједно уче о тимском духу и заједништву. Реализација овог пројекта подразумева ангажовање кореографа, набавку нових кошуља за ношње, селекцију кадрова, организовање припреме и премијере.
27 Економско-угоститељска школа "Вук Караџић" Велика Плана Туристичко путовање кроз образовање Формирањем нове секције која ће се бавити онлине тј. wеб туризмом ученици ће се припремати за свој будући позив презентовањем локалитета путем креираног сајта. Пројекат подразумева набавку лаптоп рачунара, мишева, фотоапарата, уређење кабинета и обучавање ученика за добијање сертификата за Туристичке информаторе. 
28 Пливачки клуб "Пролетер" Зрењанин Зрењанин плива Кроз пројекат бесплатне школице пливања и обуке пливача (6-10 година) у току лета ће проћи више од 100 деце. Пројекат обухвата рад три тренера, координатора пројекта, набавку опреме (даске, играчке итд), едукацију тренера и презентацију истог деци. Циљ је да што више деце током лета научи бесплатно да плива и стекне основна знања у овој дисциплини.
29 Рукометни клуб "Јединство" Крњево Набавка спортске опреме и реквизита Клубу ће бити обезбеђена нова опрема која је неопходна за такмичење у одређеним узрасним категоријама. Циљ пројекта је мотивисање деце да се баве спортом као и здрав и правилан развој, спортско и опште васпитање.
30 ОШ "Дуле Караклајић" Лазаревац Учионица из снова  Пројекат чини опремање интерактивне, смарт учионице у којој борави нехомогена група ученика са развојним поремећајима и сензорна соба. Корисници пројекта су ученици са аутизмом, первазивним поремећајима, целебралном парализом као и остали ученици школе за које се покаже потреба за променом активности у току дана.
31 КУД "Деспот Стефан" Београд Оживимо старе занате са Брком Спонзорство ради куповине статива и стабилизатора за апарат или камеру, микрофон, диктафон, компјутер а у сврху креирања видео садржаја који ће се користити на часовима Народне традиције. Крајњи корисници пројекта су деца основних и средњих школа, фолклораши али и њихови укућани и пријатељи. Пројекат има за циљ развијање свести људи ка традиционалним, духовним и културним вредностима нашег народа.
32 ОШ "Др Зоран Ђинђић" Ниш Опремање учионица мултимедијалном опремом Набавка пројектора омогућиће побољшање услова образовања ученика основне школе и већи степен усвајања знања уз помоћ визуализације градива.
33 ОШ "Др Драгиша Мишовић" Чачак Учионица на отвореном Креирање учионице на отвореном која ће подстицати учење деце у другачијем простору. Школа често организује књижевне вечери, трибине, манифестације и потребан им је уређен простор ван школске зграде. За учионицу потребна набавка клупа и елемената за кровну конструкцију. 
34 Основна и средња школа "9. мај" Зрењанин Сензорна соба нам је важна да би наша психа била снажна Пројекат "Сензорна соба" проистекао је из потреба деце са сметњама у развоју за додатном подршком. Собу ће дугорочно користити велики број деце и младих у ближој и даљој будућности. 
35 ОШ "Др Јован Цвијић" Смедерево Да физика и хемија не буду баук-Унапређење наставе из предмета физике и хемије Опремање кабинета за физику и хемију прибором, средствима и апаратурама за извођење очигледне наставе. Циљ пројекта је подизање квалитета наставе из физике и хемије на виши ниво.
36 Средња медицинска школа  Јагодина Пракса нам даје богатство спознаје Опремање кабинета медицинским апаратима и средствима утицаће позитивно на ученике и њихово повезивање теоријског и практичног знања што је од суштинске важности за медицинску струку и професију. Општи циљ је унапређење практичне наставе у школи за професионалну добробит ученика.
37 Хемијско медицинска школа Вршац Навијајмо заједно! Поправка терена у школском дворишту намењен спортским активностима, дружењу и едукацији.
38 Друга крагујевачка гимназија Крагујевац Припремне активности за пројекат билингвалног одељења Друге крагујевачке гимназије Осавремењивање језичког кабинета софтверима, таблетима, лаптоповима и штампачима. Циљ је промоција страних језика, повећање знања ученика, промоција школе и повећање конкурентности школе.
39 ОШ "Ђура Јакшић" Ћуприја Нови подови за мале кораке ка великим успесима  Замена ламината у 5 учионица ради унапређења безбедности ђака и повећања свести о значају помоћи коју свако од нас може да пружи.
40 dШкола за основно и средње образовање "Царица Јелена" Ниш Игралиште - наше развијалиште Изградња игралишта опремљеног мобилијарима са моторичком, сензорном и едукативном функцијом и учионице на отвореном у дворишту школе у циљу побољшања услова за бављење физичким активностима у корективне, превентивне и рекреативне сврхе деце и ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом, узраста од 4 до 20 година. 
41 Клуб спортских риболоваца "Бистро" Велика Плана Подстицање и стварање услова за унапређење спортске рекреације Набављање спортске опреме која ће користити такмичарима у даљем индивидуалном усавршавању и наступању. 
42 Технолошки факултет Нови Сад "Engreenering" - Унапређење практичног знања инжињера и стварање одрживе будућности  Главни циљ овог пројекта је набавка опреме за прераду полимера на основу обновљивих сировина и добијање активне и еколошки прихватљиве амбалаже што је циљ Европе и ЕУ у погледу коришћења полимерних материјала. Пројекат доприноси циљу програма у погледу подизања компетенција студената у погледу практичних знања и вештина и увођењу нових материјала у практичан рад. Пројекат обухвата куповину и инсталацију опреме за прераду полимерних материјала.
43 Одбојкашки клуб "Борац" Чачак Одбојкашка сезона 2021/2022 Набавка одбојкашких реквизита и опреме за тренинге, као и званичне утакмице у сврху што боље промоције одбојке, спорта и здравих вредности међу младима. 
44 ОШ "Радица Ранковић" Лозовик Набавка школског намештаја Замена дотрајалог намештаја (клупа, столица, катедре и табле) у циљу нормалног обављања образовно васпитног процеса.
45 ОШ "Радомир Лазић" Азања Првацима на дар Уређење посебне учионице адекватним намештајем за ученике 1. разреда који полазе у школу 2021/22. Циљ је створити безбедно окружење за раст, развој и образовно-васпитни рад ученика 1. разреда.
46 ОШ "II шумадијски одред" Марковац Вежбањем до здравог живота Прављење вежбаонице на отвореном која ће деци из сеоских средина надоместити недостатак фискултурне сале и пружити могућност да се сретну са справама за рекреацију и фитнес. Пројекат подразумева уређење терена, бетонирање, набавку, постављање справа за гимнастику и фитнес.
47 Центар за стручно усавршавање у образовању Лесковац Екодронирање Учесници пројекта ће кроз низ радионица имати прилику да програмирају мале програмибилне дронове који се користе у едукативне сврхе зарад мапирања и вршења мониторинга животне средине. Циљ је подизање нивоа свести о екологији и заштити животне средине кроз едукације о примени модерних технологија.