Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Istorijat
Kako smo rasli
1991.
Sve je počelo u Krnjevu, 12. februara 1991. godine
Na početku smo se zvali Diskomerc i sve što smo imali bilo je porodično iskustvo u trgovini. Krenuli smo kao veleprodaja i taj oblik našeg poslovanja i dan danas čini kičmu naše kompanije. U vreme kada smo počinjali u zemlji su se po prvi put posle 50 godina stvorili uslovi za razvoj privatnog biznisa. Ti uslovi su naravno bili dosta teški, s obzirom na stanje u kome se početkom devedesetih godina prošlog veka nalazila država, ali mi smo imali jasan cilj ispred sebe. Počeli smo sa samo tri zapolena, a već 1994. ušli smo u fazu intenzivnog razvoja preduzeća. Izgradili smo novi magacinski prostor od 800 kvadratnih metara, a poslovni rast pratio je i sve veći broj zaposlenih radnika. U godinama koje su sledile sve bolji rezultati u poslu zahtevali su konstantan razvoj kompanije u pogledu prostora, broja zaposlenih i modernizacije poslovanja. Mi smo na to bili spremni i rešeni da istrajemo.
1991-1999.
Energija i ideja dvojice ljudi
Ideja osnivača firme o tome šta su posao i poslovna etika, njihov odnos prema ljudima, i stalna i jasna slika šta žele od svoje kompanije omogućila je da ona uspešno prevaziđe brojne probleme, poput hiperinflacije, recesije, neuređenog tržišta, tranzicije, kao i konkurencije u zemlji i inostranstvu. Diskomerc je iz godine u godinu rastao polako, ali sve sigurnijim korakom. Mudro rukovođenje kompanijom i hrabre i pravovremene poslovne odluke učinile su da Diskomerc izbegne sve zamke i teškoće u poslovanju i na pravi način iskoristi šansu za razvoj.
1999.
Preseljenje i proširenje
Nekih osam godina od osnivanja, 1999. godine, firma se preselila na novu poslovnu lokaciju, takođe u Krnjevu. Moderna upravna zgrada koja zadovoljava svetske standarde sagrađena je 1999. godine. Površina ovog objekta je 2.000 m2 , od čega 1.000 m2 pripada kancelarijskom prostoru, 500 m2 izložbeno-prodajnom delu i 500 m2 kuhinji sa tri restorana. Diskomerc se brzo razvio u veletrgovinu koja kroz mrežu od preko 3.000 kupaca pokriva čitavo tržište Srbije i istovremeno sarađuje sa oko 500 ključnih proizvođača, distributera i uvoznika.
2005-2006.
Vreme transformacije
Rezultat uspešnog poslovanja i konstantnog razvoja firme usledio je 2005. i 2006. godine. Diskomerc je 2005. promenio ime i postao kompanija DIS. A ubrzo, samo godinu dana posle promene imena, prelazimo na razvoj maloprodaje i to otvaranjem marketa u Smederevu. U tom gradu smo naučili najviše o ovom poslu i on se može smatrati poligonom i oglednim centrom našeg razvoja. Uspeh u Smederevu dao nam je novu snagu i veru u to da smo na dobrom putu. Ta 2006. godina može se smatrati za prelomnu u razvoju kompanije DIS, kao godina transformacije i brojnih organizacionih promena. Dobro poznavanje robe i tržišta, siguran, jeftin i brz transport i veoma dobra organizacija koja donosi visoku produktivnost, mudro su iskorišćeni za strateško planiranje investicija, bez kreditnog zaduživanja, što je dalo velike rezultate u višegodišnjem razvoju na polju konkurentnosti.
2012.
Godina uspeha
Tokom 2012. godine, kada je tržište Srbije beležilo negativne trendove i kada su brojne kompanije beležile padove u poslovanju, DIS je angažovao našeg najboljeg sportistu Novaka Đokovića da bude zaštitno lice kompanije. Otvorili smo market u Novom Sadu i uspostavili moderan Trening centar za razvoj veština zaposlenih. Postigli smo rast po svim kriterijumima poslovanja i po prvi put od osnivanja svojim zaposlenima isplatili 13. platu.