Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Bela Crkva É Bella Vita
Kada želite da se udaljite od gradske vreve i stresa tokom produženog vikenda ili čitave nedelje, jedno od najboljih mesta u Srbiji, na kojem ćete biti u mogućnosti da pronađete potpuni mir u lepoti netaknute prirode, osveženje u čarobnim jezerima i vrhunske ukuse hrane i vina, ali i da dane provedete aktivno i uživajući, jeste Bela Crkva sa svojim jezerima i prirodom koja oduzima dah.
 
Istina, voda Belocrkvanskih jezera, tih skrivenih dragulja najslađeg grada Banata, nije slana kao morska, ali je jedna od najčistijih u našoj zemlji i budi poseban osećaj usled svoje izdvojenosti i specifičnosti sadržaja i lepota.
 
Ova zelena oaza idealna je za putovanje ma iz kog dela Srbije da ste – smeštena u Južnom Banatu, na samo 180 kilometara od Novog Sada i 100 od Beograda, Bela Crkva je jedno od onih fantastičnih mesta u Srbiji stvorenih za dislokaciju. Upravo zbog toga što u krugu od samo tridesetak kilometara možete uživati u čistoj i prijatnoj vodi jezera koja su i dalje potpuno divlja, kao i prepustiti se idealno uređenim plažama i obalama gde vas očekuju sve one prelepe letnje aktivnosti na vodi. Uživaćete u plivanju, kupanju, skakanju u vodu, vožnji pedalinom ili čamcem i pecanju. Kada počne da se spušta veče i dan polako prolazi, preporučujemo vam nešto što sigurno dugo niste radili – posmatranje igre odsjaja sunčeve svetlosti na površini mirne vode i umirujućim zvucima ptica.
 
Smeštaj
 
U jeku sezone koja traje od kraja juna do kraja avgusta, obično na Belocrkvanskim jezerima ima puno gostiju. Najviše je smeštaja malog apartmanskog tipa, ali moramo reći da su ovi smeštaji uglavnom prilično lepo uređeni i sadrže sobu, kuhinjicu, kupatilo i terasu. Ove kućice u prvoj, drugoj i trećoj liniji od jezera izgledaju izuzetno ljupko, a većina njih ima sopstvene pontonske plažice, sa kojih stepenicama možete sići u vodu. Cene se uglavnom kreću od 3.500 do 6.000 dinara u zavisnosti od luksuza smeštaja i pozicije apartmana.
 
Za kampere
 
Ono što predstavlja posebnost turizma Belocrkvanskih jezera jesu dva izuzetna kampa na Vračevgajskom i jedan na Glavnom jezeru gde možete postaviti svoj šator ili iznajmiti kamp kućicu! U kampu su na raspolaganju uredni toaleti i tuševi, kao i uslužna kuhinja sa frižiderima.
 
Bele plaže
 
Na Glavnom jezeru postoji velika šljunkovita plaža na kojoj se nalaze kafići i restorani. U blizini ćete naići i na „Dečiju“ plažu, sa jednako lepim prilazom, šljunkom, betonskim tribinama i tuševima. Velika uređena plaža nalazi se i na jednom delu Vračevgajskog jezera. Tobogan i veliki broj dodatnih sadržaja za decu, pronaći ćete i na najvećem belocrkvanskom jezeru – Šljunkari. Oni koji više vole mir i tišinu mogu da se povuku na neku od mnoštva malih, zavučenih uvala okruženih netaknutom prirodom.
Nazad
Pogledaj još
Plovidba Dunavom kroz istoriju naše zemlje
Kategorija: Putovanja
Vežbanje tokom zime
Kategorija: Dobri saveti