Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Intervju sa Milošem Radenkovićem direktorom sektora za informacione tehnologije
Други колега којег вам представљамо у оквиру кампање ИЈаСамУДису је Милош Раденковић, директор сектора за информационе технологије ДИС-а. Милош иза себе има скоро две деценије радног искуства, а почетком наредне године прославиће десетогодишњицу од како је део ДИС тима.

1. Да ли за вас представља изазов да ускладите пословне и приватне обавезе?

Све је у доброј организацији. И на послу и приватно. Успостављање приоритета, подела послова, разумевање потреба и циљева, коришћење савремених алата и технологија омогућавају ми да завршим већи број обавеза из обе сфере живота. На одговорној позицији, научио сам да располажем ресурсима, а из приватног живота, донео сам љубав, толеранцију, стрпљење. Узмете најбоље са обе стране и користите у свим ситуацијама. Све што је лоше, оставите закључано у канцеларији и код куће.

2. У чему налазите инспирацију за бројне и велике пројекте са којима се сусрећете?

Инспирише ме савремена технологија, креативност њене примене за развој разних апликација и алата за боље и лакше пословање. Мотивишу ме људи који раде у ИТ индустрији, како на локалу тако и на глобалном нивоу. Велико је задовољство бити на челу тима који развија апликације, управља информационим системом, обрађује пословне податке, помаже колегама да нађу решења за проблеме. Ништа мање не испуњава ни размена мишљења и развој решења са врхунским стручњацима из разних области ИТ и света бизниса.

3. На који начин побеђујете стресне ситуације? Шта вас умири када је то потребно?

Примењујем различите методе сузбијања и превазилажења стресних ситуација. Често помоћ добијем од колега, али исто тако и од супруге и пријатеља. Помажу ми разне едукације и тренинзи, као и помоћ стручњака. Скретање мисли са стресне ситуације је кључно за опоравак уз добар филм, серију или књигу. Путовање, вечера и излазак са драгим људима су ми омиљени начини за умирење у стресним периодима. Физичка активност и одлазак у природу су проверене методе повећања самопоуздања и отклањања притиска свакодневице.
Nazad
Pogledaj još
Plovidba Dunavom kroz istoriju naše zemlje
Kategorija: Putovanja
Vežbanje tokom zime
Kategorija: Dobri saveti