Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Intervju sa Dimitrijem Prodanovićem direktorom sektora za ljudske resurse
U okviru kampanje I JA SAM U DIS-u razgovarali smo sa Dimitrijem Prodanovićem, našim kolegom koji predvodi sektor ljudskih resursa, o tome šta ga motiviše i na koji način uspostavlja balans između privatnog i poslovnog života.
 
1. Da li važnost pozicije na kojoj se nalazite utiče na privatni život i na koji način?
 
Smatram da pozicija na kojoj sam zahteva besprekornu organizaciju, u smislu definisanja prioriteta i obaveza. Ukoliko sam na tom polju efikasan, neću doći u situaciju da privatni život na bilo koji način ispašta. U sve što radim ulažem volju, energiju i trudim se da u svakom momentu uskladim želje sa mogućnostima. „Živeti za posao ili raditi za život?“, jeste pitanje koje se često postavlja danas. Rešenje je u kreiranju balansa.
 
2. U čemu pronalazite motivaciju?
 
 Motiviše me pozitivno okruženje, interakcija sa saradnicima i timski duh. Ne postoji nerešiv problem, niti prepreka koju ne možemo prevazići ukoliko stremimo ka istom cilju, kao tim usmeren na rezultat. Dodatni „vetar u leđa“ su za mene uspešni projekti i mlade nade čije smo talente na vreme prepoznali i dali im mogućnost da se razvijaju i rastu.
 
3. Da li se razmišljanja o poslu zaustavljaju nakon radnog vremena ili se ideje i rešenja javljaju i nakon 17h?
 
Misli nisu ograničene radnim vremenom, a neretko se sjajne ideje javljaju iz neformalnih razgovora ili generalno iz interakcije sa različitim ljudima. S obzirom da sa svojim kolegama i saradnicima delim iste vrednosti i na raspolaganju smo jedni drugima tokom celog dana, često smo u kontaktu i nakon radnog vremena.
 
4. Da li imate neki određeni hobi?
 
Moja najveća pasija su putovanja. Ceo proces – od izbora destinacije, termina, prevoza, smeštaja – predstavlja za mene veliko zadovoljstvo.
Uspomene, sećanja i fotografije sa putovanja su za mene dragoceni.
 
5. Šta za vas znači dobar i srećan život?
 
 Sve je u balansu, te je za mene srećan dobro izbalansiran život, dobro zdravlje i sitnice koje svaki dan čine drugačijim i posebnim.
 
Nazad
Pogledaj još
Plovidba Dunavom kroz istoriju naše zemlje
Kategorija: Putovanja
Vežbanje tokom zime
Kategorija: Dobri saveti