Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Kako pravilno razvrstati povrće u frižideru

Vikendom obično nabavljamo sveže voće i povrće. Problem je ako sve ne iskoristimo u prva dva, tri dana radne nedelje jer naročito listasto i lukovičasto povrće izgubi svoju svežinu u frižideru veoma brzo. Evo par dobrih saveta za produženje svežine:

Sveže začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna, uvek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i po centimetra. Na taj način će trajati duže, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk - stave vode tek toliko da su ostaci korena pod vodom. Drvenasto začinsko bilje poput ruzmarina ili timijana čuvaju se malo drugačije. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti. Zelena salata će održati svoju svežinu dvostruko, ako je operete list po list, pa prosušite te listove ubrusom i nakon toga odložite u hermetički zatvorenu posudu.

Povrće iz domaćih bašti uvek sveže možete pronaći na DIS pijaci!

Nazad
Pogledaj još
Plovidba Dunavom kroz istoriju naše zemlje
Kategorija: Putovanja
Vežbanje tokom zime
Kategorija: Dobri saveti