Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Čuvanje biljki
Novembar nam donosi hladnije vreme i jače mrazeve. Dajemo vam nekoliko saveta kako da sačuvate vaše biljke i spremite ih za sledeću sezonu.
Tokom jeseni biljke ulaze u fazu mirovanja tako da je proces fotosinteze manje intenzivan. Stoga je potrebna i manja količina vode.
Bitan deo u procesu pripremanja cveća za jesen jeste prehranjivanje. Ono se vrši početkom jeseni kako bi se biljka fiziološki pripremila za zimu. Prilikom kupovine preparata za prehranjivanje vodite računa da je koncentracija azota što manja, a fosfora i kalijuma veća. Prema rečima stručnjaka, najbolja je upotreba organskih preparata sa ekstraktom algi i aminokiselina.
Vaše biljke u jesenjem i zimskom periodu miruju, tako da se presađivanje ne preporučuje. Ukoliko ipak morate to učiniti, obavezno koristite potpuno novu zemlju i veću saksiju od one u kojoj se do tada nalazila vaša biljka.
Zalivanje biljaka pre svega zavisi od vrste, ali takođe postoje pravila bez obzira o kom je cveću reč. Dakle, zalivanje se obavlja ujutru. Nakon pola sata višak vode iz tacne prosipajte, jer će u suprotnom doći do truljenja korena. Ukoliko cvetovi počnu da venu zalijte biljku vodom koju ste prethodno zašećerili.
Nazad
Pogledaj još
Plovidba Dunavom kroz istoriju naše zemlje
Kategorija: Putovanja
Vežbanje tokom zime
Kategorija: Dobri saveti