Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Priprema supe može se svrstati među čovekova najstarija kulinarska umeća, a datira još iz razdoblja kada je čovek stvorio i prvi lonac. Širom sveta, u različitim civilizacijama i kulturama, supa je bila izrazito cenjena zbog svojih okrepljujućih moći. Zbog toga je postala sinonim za domaću hranu, porodičnu atmosferu i vreme provedeno uz najmilije. Osim toga, pokazalo se da supa može biti odličan saveznik pri gubitku suvišne telesne mase i održavanju vitke linije. Na današnjem DIS meniju je zato jedan klasik – supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna!
Sastojci:

• 1 glavica crnog luka
• 1 šargarepa
• 1 paškanat
• 1 koren peršuna
• 1 komad celera
• 100 ml maslinovog ulja
• 2-3 čena belog luka
• So, suvi začin i biber po ukusu

Za knedle:

• 1 jaje
• 40 ml ulja
• 7 kašičica kukuruznog brašna
• Prstohvat praška za pecivo
• Prstohvat soli
Vreme za pripremu:
30 min
Priprema:

Crni luk, šargarepu i paškanat očistiti pa iseći na sitnije kockice. U odgovarajućoj šerpi ih pomešati, pa dodati ulje i staviti na ringlu. Čim počne da krčka i luk zamiriše, dodati pola čaše vode, pa ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
Dodati zatim ostatak vode – oko 1 litar. Ostaviti da se supica kuva, a kada povrće omekša znači da je vreme za dodavanje knedli.

Savetujemo vam da sa njihovom pripremom počnete odmah pošto ste ostavili supicu da se kuva. Kako? Jednostavno! Umutiti jaje tako da postane penasto, zatim dodati ulje pa lepo promešati. Dodati potom griz i prstohvat praška za pecivo, jer će ono pomoći da knedle sigurno i brzo narastu. Na kraju dodati i prstohvat soli, kako bi knedle bile ukusnije. Lepo izmešati da se smesa ujednači, pa ostaviti da odmori dok supa ne bude gotova. Knedlice vaditi kašičicom i spuštati u vrelu supu, pa ostaviti da se ukrčkaju dobrih 5 minuta ili više – u zavisnosti od jačine vaše ringle. Znaćete da su gotove kada potonu na dno. Supu na kraju samo začinite po ukusu, pa poslužite dok je topla.
 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Krompir paprikaš
Kategorija: Kuvana jela
Zapečeni patlidžan
Kategorija: Jela iz rerne