Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Krem čorba od brokolija
Brokoli je zdravo i ukusno povrće koje pripada porodici divljeg kupusa i koje je dostupno tokom cele godine. Od davnina, brokoli se koristi u ishrani ljudi, ali i u medicinske svrhe. Za spremanje jela mogu se koristiti drška i cvetovi brokolija koji, osim što pružaju lep ukus jelu, mogu poslužiti i prilikom dekoracije jela. Najvažnije prilikom pripreme jela sa brokolijem je da ga pravilno skuvate, nakon čega ga možete spremiti na beskraj načina! Možete da ga kuvate, grilujete ili pržite. Mi vam donosimo recept za preukusnu krem čorbu od ovog povrća koju će, obećavamo, zavoleti svi! Uvek odaberite plodove koji su ispod 20 cm dužine i čije su semenke meke i mlade jer mlade tikvice imaju suptilan ukus, mekanu koru i puterasto belo meso. Dostupne su u svojoj najboljoj formi tokom maja i jula. Skoro svi njeni delovi su jestivi, uključujući meso, semena, pa čak i kožu.
Sastojci:

•    1 manji brokoli
•    1 praziluk
•    1 šargarepa
•    2-3 čena belog luka
•    100 ml kisele pavlake
•    10 g putera
•    1 kocka pileće supe
•    So, biber, majoran po ukusu
Vreme za pripremu:
30 min
Priprema:

Na istopljenom puteru izdinstati praziluk isečen na kolutove. Zatim dodati zgnječene čenove belog luka i promešati kratko, tek da luk zamiriše. Paziti da ne zagori! Preko naliti malo vode, dodati šargarepu isečenu, takođe, na kolutove i brokoli na manje delove.
Zaliti vodom, toliko da prekrije povrće. Kad počne da ključa, dodati supu u kocki i dobro promešati, pobiberiti i malo dosoliti po ukusu. Kuvati kratko, 10-15 minuta, dok povrće ne omekša, zatim začiniti majoranom i dodati pavlaku. Promešati dobro par minuta kako bi se pavlaka otopila. Skinuti sa ringle i izvaditi sa strane 1, 2 cveta brokolija i dobro ih usitniti. Ostatak propasirati štapnim mikserom i vratiti usitnjen brokoli. Uživajte.
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Krompir paprikaš
Kategorija: Kuvana jela
Zapečeni patlidžan
Kategorija: Jela iz rerne