Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Šopska salata
Šopska salata je tradicionalno jelo juga Srbije koje je svojim ukusom pridobilo trpeze širom Balkana, ali i srednje Evrope. Zato je osim u Srbiji, popularna „šopska“ nezaobilazni deo bugarske, makedonske i češke kuhinje.
Sastojci:

•    500 g svežeg paradajza
•    600 g svežih krastavaca
•    200 g sveže crvene paprike
•    200 g sveže zelene paprike
•    60 g mladog luka
•    1 ljuta papričica
•    So, biber
•    Sirće i ulje
•    Slani feta sir
Priprema:

Oguliti krastavac i očistiti paradajz i paprike od semenki i peteljki. Narezati ih na kockice srednje veličine. Povrće staviti u veću činiju, zatim dodati na kockice iseckani luk i sitno narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešati i dobro ohladiti. Pre posluživanja salatu posoliti, dodati biber, zatim sirće i ulje i dobro promešati. Na kraju dodati naribani feta sir.

Posluživanje

Salatu služiti kao hladno predjelo ili prilog.
 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela
Zapečeni patlidžan
Kategorija: Jela iz rerne