Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Grašak bez mesa
Grašak spada u mahunarke i sadrži dosta lekovitih sastojaka zbog čega je uvek dobrodošao u ishrani a može se spremati na razne načine. U drevna vremena gajili su ga Vavilonci, Egipćani a u Evropu su ga preneli stari azijski narodi. Grašak je povrće koje se odlikuje bogatim sadržajem proteina, šećera i vitamina A, B i C.
Sastojci:

Sastojci:
•    1 kesa zamrznutog graška
•    1 veća glavica crnog luka
•    2-3 čena belog luka
•    2-3 šargarepe
•    Ulje
•    So (vegeta)
•    Mirođija
•    Malo brašna
•    Aleva paprika
•    Malo šećera
•    Peršun
Priprema:

Priprema:
Na ulju propržite oba luka pa dodajte pola kašičice šećera. Šargarepu ogulite, iseckajte na tanke kolutove pa dodajte na luk. Zatim dodajte grašak i sve zajedno još malo propržite. Dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom. Pospite mirođijom i uz povremeno mešanje ostavite da se kuva. Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.


 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Krompir paprikaš
Kategorija: Kuvana jela
Zapečeni patlidžan
Kategorija: Jela iz rerne