Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Marinirano svinjsko pečenje
Specijalitet koji se ne preskače za praznike - svinjsko pečenje.
Sastojci:

1 kg svinjskog buta u komadu iz naše mesare
1 kom crnog luka sa naše pijace
4 čena belog luka
2 kašičica Dobro soli
1 kašičica Dobro začina sa povrćem
1/2 kašičica Dobro mlevene slatke paprike
1 dl Dobro ulja
2 dl vode
3 dl Dobro belog vina
1 kašićica Dobro senfa


Priprema:

Neka vam vaš DIS mesar izabere najlepše parče. Meso dobro operite pa osušite i istrljajte belim lukom, solju, Dobro dodatkom jelima sa povrćem i sitnom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako marinirano meso ostavite da odstoji najmanje 2 sata u frižideru. Zatim, u posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, dodajte soli i seckan peršun. Prelijte ga ključalom vodom i stavite ga poklopljenog u rernu na 200 stepeni oko sat vremena. Posle toga vremena dodajte Dobro crveno vino i smanjite na 180 stepeni. Meso pecite ne više od jednog sata, povremeno ga prelivajte sopstvenim sokom. Pred kraj pečenja meso otklopite i poprskajte hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite a saft od pečenja procedite pa dodajte malo senfa, možda pavlake, kako volite i poslužite.
Prijatno!

Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela
Zapečeni patlidžan
Kategorija: Jela iz rerne