DIS prodavnice

Nagrade

DIS najbolja trgovina

Kompanija DIS dobitnik je po drugi put uzastopno priznanja „Najbolje iz Srbije" za 2012. godinu u kategoriji „Najbolje trgovinsko preduzeće".

DIS nagrade Privredna komora Srbije, dnevni ekonomski list „Privredni pregled" i Ministarstvo trgovine već devetu godinu za redom organizuju akciju „Najbolje iz Srbije", koja predstavlja izbor najboljih robnih, uslužnih, korporativnih i ličnih brendova na tržištu Srbije. U ovogodišnjoj akciji za izbor „Najbolje iz Srbije”, nominovano je 160 brendova, a nagrađeno 20. Nakon objedinjavanja rezultata istraživanja tržišta, kao i glasanja potrošača i poslovnih partnera, članovi žirija doneli su konačnu odluku o pobednicima u 20 kategorija. Priznanje i statuu „Najbolje iz Srbije" u 2012. godini, kao potvrdu kvaliteta, kompanija DIS je osvojila u kategoriji „Najbolje trgovinsko preduzeće".

DIS možda nije najveća trgovina u Srbiji ali sigurno jeste najveća srpska trgovina. Mi smo ponosni na tu činjenicu i ne zaboravljamo ko smo i odakle smo. DIS je trgovina sa najvećom zastupljenošću domaćih proizvoda, tako brinemo o našim proizvođačima. Građanima Srbije olakšamo ova krizna vremena tako što cene držimo da budu što niže, na granici isplativosti. Mi tako vidimo naš posao i ulogu u društvu – izjavio je generalni direktor DIS-a Drako Aćimović na svečanosti upriličenoj povodom dodele priznanja.

Akciju „Najbolje robne marke Srbije" pokrenuo je dnevni ekonomski list „Privredni pregled" sredinom 2004. godine, u cilju afirmacije domaćih kompanija i proizvoda, koji su po kvalitetu, ceni i drugim osobinama ravnopravni svetskim konkurentima.

DIS među dobitnicima nagrada Privredne Komore Srbije za 2012. godinu

DIS nagrade U Beogradu je 11.12.2012. održano zasedanje Skupštine Privredne komore Srbije. Tokom svečanog dela zasedanja uručene su nagrade PKS za 2012. godinu za rezultate u proizvodnji, privređivanju i za doprinos u unapređivanju privrede Srbije. Dodeljeno je 25 plaketa sa diplomom predstavnicima privrednih društava, 24 plakete sa diplomom i novčane nagrade pojedincima, a uručene su i nagrade povodom jubileja predstavnicima 20 preduzeća. Kompanija DIS se zasluženo našla u društvu dobitnika ovog značajnog privrednog priznanja. Nagrade su uručili predsednik PKS Miloš Bugarin, predsednik Skupštine PKS dr Marko Ćulibrk i generalni sekretar PKS Goran Jevtić. U ime nagrađenih, Silvana Džudžević, generalna direktorka „Farmalogista" i Predrag Veinović, direktor JKP „Gradske pijace Beograd" izrazili su zahvalnost što je Nacionalna asocijacija srpske privrede prepoznala kvalitet i rezultate privrednih društava i pojedinaca, kao i nadu da će poslovna 2013. godina biti uspešnija od godine koja je za nama. Tim povodom razgovarali smo sa generalnim direktorom DIS-a, Darkom Aćimovićem, kome je nagrada uručena.

Kakva je atmosfera nakon dobijanja ove nagrade?

Priznanja prijaju, ali u velikoj meri i obavezuju. Sve nagrade koje dobija naša kompanija su podsticaj da se stečene pozicije brane i očuvaju. Nagrade i priznanja su potvrda jučerašnjih napora i efekata i dobra vodilja za buduće aktivnosti.

Koliko je značajna ova nagrada za vašu kompaniju?

Ova nagrada je prva nagrada koju je naša kompanija dobila od Privredne komore Srbije. Regionalna privredna komora iz Požarevca je već dodelila DIS-u godišnju nagradu za 2011. godinu. Ako se osvrnemo na podatke iznete u toku redovnog zasedanja Skupštine Privredne komore Srbije o veoma teškim poslovnim uslovima u protekloj godini, onda možemo slobodno zaključiti da je ova nagrada potvrda da je pravac u kome se kompanija DIS kreće ispravan.

Šta je presudilo u korist DIS-a?

Osnovni razlozi za dobijanje nagrade Privredne komore Srbije su izuzetni rezultati u poslovanju za 2012. godinu, zatim podizanje nivoa efikasnosti i konkurentnosti domaće trgovine, značajni rezultati u vezi sa „know how“ u trgovinskom sektoru, razvojni potencijal naše kompanije, naš nacionalni karakter i značaj.

Nagrada za uspešno poslovanje DIS-a

DIS nagrade Regionalna privredna komora Požarevac i ove godine dodelila je kompaniji DIS priznanje „Povelja za postignute rezultate u privređivanju u prethodnoj godini". Odluku je donela Komisija za nagrade i priznanja Regionalne privredne komore Požarevac na zasedanju održanom 4. marta 2011. godine, a uručenje je usledilo 20. aprila, na sednici Skupštine. Nagradu je u ime kompanije primio generalni direktor Darko Aćimović.

Regionalna privredna komora Požarevac pokriva područje dva okruga: Podunavskog i Braničevskog. Privredna komora u svom radu prati aktivnosti i rezultate svih 2.233 privrednih subjekata na tom području, sa ukupno 38.000 zaposlenih. Nagradu, koju kompanija DIS zavređuje nekoliko godina u nazad, dodeljuje posebna komisija, osnovana na skupštini Komore. Komisija razmatra sve dospele predloge, donosi zaključke i stara se o realizaciji dodele.

- Ove godine vaša kompanija jednoglasno je nagrađena i ova odluka je doneta sa velikim zadovoljstvom. DIS je velika kompanija koja uspešno posluje i zapošljava preko hiljadu ljudi što je u današnje vreme ogromna čast i obaveza - zaključila je, prilikom uručenja, predsednica Regionalne privredne komore Požarevac Milica Mitković.

Dvostruko najbolje iz Srbije

Kompanija DIS dobitnik je dva priznanja „Najbolje iz Srbije" za 2011. godinu u kategorijama „Najbolja trgovinska robna marka" i „Najbolje trgovinsko preduzeće".

DIS nagrade Privredna komora Srbije, dnevni ekonomski list „Privredni pregled" i Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede već osmu godinu za redom organizuju akciju „Najbolje iz Srbije", koja predstavlja izbor najboljih robnih, uslužnih, korporativnih i ličnih brendova na tržištu Srbije. U ovogodišnjoj akciji za izbor „Najbolje iz Srbije", nominovano je 130 brendova, a nagrađeno blizu 30. Nakon objedinjavanja rezultata istraživanja tržišta, kao i glasanja potrošača i poslovnih partnera, članovi žirija doneli su konačnu odluku o pobednicima u 20 kategorija, a ovogodišnji laureati predstavljeni su u Privrednoj komori Srbije na završnoj svečanosti.

Priznanje i statuu „Najbolje iz Srbije" u 2011. godini, kao potvrdu kvaliteta, kompanija DIS je osvojila u kategorijama „Najbolja trgovinska robna marka" i „Najbolje trgovinsko preduzeće".

- Kada nas pitaju šta stoji iza našeg uspeha, mi u DIS-u kažemo da pre svega vodimo računa o svojim kupcima. Iza toga, naravno, stoji mukotrpan rad. Mi u DIS-u neprestano radimo na tome da našim kupcima obezbedimo bolju ponudu i niže cene, jer samo tako možemo da opstanemo na tržištu. Hvala vam što ste to prepoznali i dodelili nam ovo priznanje - izjavio je direktor marketinga DIS-a Ivan Šuleić na svečanosti upriličenoj povodom dodele priznanja.

Akciju „Najbolje robne marke Srbije" pokrenuo je dnevni ekonomski list „Privredni pregled" sredinom 2004. godine, u cilju afirmacije domaćih kompanija i proizvoda, koji su po kvalitetu, ceni i drugim osobinama ravnopravni svetskim konkurentima. Istovremeno, po ugledu na druge zemlje, u kojima je slična akcija dala dobre rezultate, kao i u cilju unapređenja konkurentnosti domaće privrede, tadašnje Ministarstvo trgovine, turizma i usluga je pokrenulo kampanju „Kupujmo domaće - obnovimo Srbiju". Ova akcija poslužila je kao inspiracija za DIS-ovu kampanju „Kupuj domaće u domaćoj trgovini".

© Copyright 1991-2019 DIS d.o.o. Sva prava zadržana | Uslovi korišćenja